8 Haziran 2012

MADAGASKAR 3 (Madagascar 3: Europe's Most Wanted)




Geri dönüyorlar! Aslan Alex, Zebra Marty, Zürafa Melma ve su aygırı Gloria gene ortalığı birbirine katacaklar. Polise yakalanmadan evleri New York'a geri dönebilmek için çareyi gezici bir sirkin gösteri ekibine katılmakta bulurlar. Alex'in amacı mümkün mertebe fark edilmeden eve dönmekken, bu ekiple işi oldukça zordur. Avrupa turnesi şüphesiz ki oldukça renkli geçecektir!
İlk iki filmle çocuk seyirci kitlesini kalbinden vuran ama ebevyenleri de sinemaya çekmeyi başaran serinin üçüncü filmi Madagaskar 3 iki yıl sonra yeni maceralarla sinemalara geri dönüyor.
Noah Baumbach'ın senaryosunu kaleme aldığı yapım, serinin ilk iki filminin de yazarlığını yönetmenliğini üstlenen Eric Darnell'in rejisiyle kotarılmış.




LİSELİ POLİSLER (21 Jump Street)


Polis okulundan yeni mezun olan iki kafadar, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak gönderilirler. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçları izlemek, rapor etmek ve engellemekken her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.
1980'li yılların sevilen komedi-polisiyelerinden olan aynı adlı Amerikan dizisinin beyazperde versiyonu olan yapımda başrolleri Jonah Hill ve Channing Tatum paylaşıyor. Phil Lord ve Chris Miller'ın beraber yönettiği filmin senaryosunda oyuncu Hill'in yanı sıra Michael Bacall'ın da imzası var...




MAHŞER GÜNÜ (The Divide)



New York nükleer bir saldırıyla yerle bir olmak üzeredir. Hengameden bir şekilde kaçmayı başaran 9 kişi, yaşadıkları gökdelen apartmanın bodrum katına sığınırlar. Fakat bu sığınakta yiyecek ve içecek sınırlı, hayatta kalma şansı kısa bir süreyle sınırlıdır.
Zaman geçtikçe ve yardım umutları tükendikçe her biri medeni insan kimliğini bir yana bırakacaktır. Erkekler daha da sertleşip, vahşileştikçe, kadınların da psikoloji alt-üst olacak, hiç kimsede ne kendisini ne başkasını idare edecek hal kalmayacaktır...
Yönetmenliğini "Sınır(da)" filmiyle tanıdığımız Fransız sinemacı Xavier Gens'in üstlendiği filmin senaryosu ise kısa filmci Karl Mueller ve Eron Sheean'a emanet. Bilim-kurgu ile gerilimi harmanlayan film, gösterime girmeden önce yüksek merak da uyandırmış halde...




HAYATININ SEÇİMİ (The Ledge)



Seçimler hayatımızı derinden etkileyerek değiştirebilir mi? Geçmişinde saklamaya çalıştığı olaylar
Karanlık bir geçmişe sahip olan Shana, tesadüfen aynı iş yerinde çalışma arkadaşı olan komşusu olan Gavin ile yakınlaşır ve aralarında yoğun bir aşk doğar. Fakat Shana evlidir ve aşırı öfkeli kocası Joe bu ilişkiyi öğrenince üçü de hiç tahmin etmedikleri bir kaosa sürüklenecektir.
Tutkulu bir aşk üçgeninde birbirine karşıt iki adam sonu muhtemele ölümle bitecek bir hesaplaşmaya giriyor.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Matthew Chapman'ın sütelndiği filmin başrollerinde ise Liv Tyler Charlie Hunnam, Patrick Wilson var...



LANETLİ KIZ (Dictado)


İlkokullarda sınıf öğretmeni olan Daniel, görevli olduğu okulda çalışan kendisi gibi öğretmen eşi Laura ile huzurlu ve mutlu bir hayat sürdürmektedir. Fakat çok istemelerine rağmen hiç çocukları olmamıştır. Bir gün Daniel, çocukluk arkadaşı Mario ile karşılaşır ve çiftin kaderini o dakikadan sonra değişir.
Mario yetim kalan Julia’yı geçici olarak evlat edinmeleri için çifti ikna eder. Her ikisi de küçük kıza karşı anne ve babalık rollerine soyunan çift farklı bir çocukla karşı karşıya olduklarından habersizdirler. Korkutucu ve sıra dışı davranışları olan küçük kız, saklanan sırları da açığa çıkartacaktır...
Film 62. Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde seyircilerle buluşmuştu.
Yönetmenliğini Antonio Chavarrías'ın üstlendiği film, Katalan tiyatro yazarı Sergi Belbel'in öyküsünden yine yönetmen tarafından uyarlanmış.




SOLUKSUZ GECE (Nuit Blanche)


Uzun zamandır azılı uyuşturucu satıcılarının peşinde olan Vincent'a bir gece çeteden yüklü oranda kokain çalar ama bu kısa sürede fark edilir. Vincent yakayı ele verince, çete oğlunu kaçırır ve uyuşturucuyu geri getirmediği takdirde onu ölümle tehdit eder. Paris'in kenar mahallerinden birinde bir gece kulübüne oğlunun takası için giden Vincent'in işi her zamankinden daha da zordur...
Yönetmenliğini Frederic Jardin'in üstlendiği Fransız polisiyesinin başrolünde Tomer Sisley göze çarpan isim. Türk asıllı oyuncu Birol Ünel'in de oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yurt dışı notu ise oldukça yüksek.



ANAHTAR


Kuzey Kıbrıs'ta sinema sektörü olmamasına rağmen büyük bir özveri ile çekilen ikinci uzun metraj film olan Anahtar, 70'li yılların ikinci yarısında yaşanmış gerçek bir hikayeyi takip ediyor.
Selim, arkadaşı Necati'nin Kıbrıs'tan getirdiği bir haber ile birlikte adaya döner. Dönüşü esnasında ve döndükten sonra da sık sık geçmişi hatırlayan Selim, bir süre önce sevgilisi Ümran ile karıştıkları cinayeti aklından bir türlü çıkartamaz. Ancak yine de sevgilisine kavuşmayı da iple çeker. Adaya dönünce sevgilisinin evine giden Selim, Ümran'ı evde bulamaz. Evde beklemeye başlayan Selim, Ümran'ın eve başka biriyle döndüğünü görünce de hiç ummadığı olayların içine girmiş olur.
Cemal Yıldırım'ın yönettiği Anahtar, 31. İstanbul Film Festivali'nde Özel Gösterimlerde seyirciyle buluşmuştu.




SEZAR ÖLMELİ (Cesare Deve Morire)



Yüksek güvenlikli Rebibbia Hapishanesi'nin mahkumlarından oluşan oyuncu kadrosu ile endişe, umut ve sanattan geçen bir yolu takip eden Sezar Ölmeli, hapishanede Shakespeare'in Jül Sezar oyununu başarıyla ortaya koyan mahkumların yaşamını gözler önüne seriyor. Sanatsal performansı gerçekleştirmek için biraraya gelen mahkumların günlük hapishane yaşamları ve onların iç dünyalarını ortaya çıkartmayı başaran Taviani Kardeşler, başarılı ve yaratıcı bir filme imza atıyorlar.
Sezar Ölmeli, 31. İstanbul Film Festivali'nde Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde ülkemizde de seyirciyle buluşmuştu.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder