29 Haziran 2012


Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Ice Age: Continental Drift)


Buz Devri (Ice Age) serisinden tanıdığımız ünlü kahramanlar Manny, Diego, Sild ve tabii ki Scrat dördüncü kez geri döndü. Kıtaların ayrılmasıyla kendilerini okyanusun ortasında bulan kahramanlarımız burada deniz yaratıklarının, korsanların ve farklı bir dolu türle dolu bir maceranın ortasında bulur. Bunlar yaşanırken sevimlik tarih öncesi sincap Scrat da lanetli meşe palamudunu kovalamaya devam ediyordur. Ülkemizde 3D ve Türkçe dublaj seçeneğiyle vizyona giren filmin seslendirme kadrosunda Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer ve Yekta Kopan bulunuyor.




Daha İyi Bir Hayat (Une Vie Meilleure - A Better Life)





Faust



Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan Ödülü ile dönen “Faust”, usta Rus yönetmen Alexandr Sokurov'un Goethe’nin bilginin arayışı hakkındaki trajedisinden esinlenen aynı isimli eserinden sinemaya uyarlandı. Yönetmenin “gücün yozlaşması”nı ele aldığı Moloch, Boğa ve Güneş filmlerini takip eden son eseri. Ruhunu şeytana satan kahramanın izinden giden ve 19. yüzyılda geçen filmde her daim değişmeyen insani ve ruhani sorunlar güçlü bir sinematografiyle hayat buluyor.




Ya Aşk Olmasaydı? (The Opposite Of Love)


İspanya yapımı romantik komedi Ya Aşk Olmasaydı? (Lo contrario al amor), özel hayatında dikiş tutturamayan Merce ile Raul arasında gelişen romantik bir hikayeyi merkezine taşıyor. Aralarında yeşeren aşkla birlikte ikilinin ilişkileri, eski ilişkilerine olan bakış açılarıyla birlikte değişecektir. Yönetmen Vicente Villanueva'nın ilk yönetmenlik denemesi olan yapım ülkesi İspanya'da oldukça iyi bir gişe yapmıştı. Başrollerde Hugo Silva ve Adriana Ugarte'yi izlediğimiz film haftayı romantik komedi ile noktalamak isteyenlere...




Çernobil’in Sırları (Chernobyl Diaries)




 Neredeyse her hafta bir örneğinin vizyon şansı bulmaya başladığı "buluntu film" türünün son örneklerinden biri olan Çernobil'in Sırları (Chernobyl Diaries), Paranormal Activity serisi ile üne kavuşan Oren Peli'nin yapımcılığında ve Bradley Parker'ın yönetmenliğinde çekildi. Bir arkadaş grubunun Pripyat'a çıktığı yolculuklarında geçen hikâye, eski nükleer enerji reaktörü işçilerinin yaşadığı bu bölgede ortaya çıkan korkunç olaylara odaklanıyor. Çıkan eleştiriler filmin buluntu türün vasat bir örneği olduğu yönünde. Türün takipçilerine önerilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder