4 mayıs 2012


4 MAYIS VİZYON FİLMLERİ
THE AVENGERS
 

Yenilmezler, Marvel’in en çok iz bırakan kahramanlarını bünyesinde topluyor: Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow. Beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlıyor. S.H.I.E.L.D. adıyla bilinen uluslararası barışı koruma teşkilâtının yöneticisi olan Nick Fury, dünyayı böylesi bir felâketten kurtarmak için bir takıma ihtiyacı olduğunu anlıyor. Takıma adam seçmek için dünyanın dört bir yanını gezmeye başlıyor. Bir Marvel filmi olan Yenilmezler’de hiç beklenmedik bir düşmanın küresel güvenliği tehdit etmeye başlaması üzerine bir araya gelen bir süper kahraman ekibi, Dünya’yı felâketin eşiğinden kurtarmaya çalışıyor. Başrollerini Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ve Tom Hiddleston’un paylaştığı bu ekibe Stelan Skarsgard’la Samuel L. Jackson eşklik ediyor. Joss Whedon’un Zak Penn ile birlikte yazdığı hikayeden senaryolşatırdığı ve yönettiği Yenilmezler, ilki 1963 yılında basılan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan “The Avengers”tan uyarlandı. Aksiyon ve olağanüstü özel efektlerle dolu, muhteşem bir filme hazır olun.




VÜCUT

1973 doğumlu Mustafa Nuri'nin ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan Vücut cesur konusuyla olduğu kadar, başrolde izlediğimiz Hatice Aslan'ın ödüllü performansıyla da dikkatleri çekiyor. Almanya'da porno filmlerde çalışan Leyla'nın kendisini bu sektöre sokan sevgilisiyle Türkiye'ye dönmesi ve burada bir gence âşık olmasını anlatan filmde Aslan'a Hakan Kurtaş, Cengiz Bozkurt ve Şeyla Halis eşlik ediyor.

ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YER

“Ateşin Düştüğü Yer” bir yol hikâyesidir. Beklenmeyen bir şekilde rahatsızlanan 16 yaşındaki kız çocuğu Ayşe acilen ameliyata alınır. Aile bu ameliyatı gerçekleştirmek için büyük bir dayanışma sergiler. Ameliyat sırasında kızın üç buçuk aylık hamile olduğu anlaşılır. “Yaşatmak” için büyük mücadele vermiş olan aile bu defa “öldürmek” için mücadeleye girişir. Öldürme işini üstlenen baba Osman ve kızı Ayşe birlikte yolculuğa çıkarlar. Osman yol boyunca kızını zehirlemek için çaba gösterirken kız öldürüleceğini bilmemektedir. Baba ve kızın bu yolculuğu ikisi için de birbirlerini yeniden tanıma yeniden sevme ve pişmanlık duygusu üzerine devam eder.

PARİS'TE ÇILGIN MACERA   3D
(Un Monstre A Paris - A Monster in Paris)


1900'lü yılların bası, Paris... Bir bahçede yasayan canavar, çok güzel ve genç bir sarkıcı kıza asık olur. Icat düskünü kargo elemanı Raoul ile sinema asıgı arkadası Emile ve zıpır maymunberaber bir deney yapmaya koyulurlar. Her yana yayılan iksirlerin etkisiyle yanlıslıkla bir pireyi dev haline getirirler. 2 metre boyuna gelen bu sevimli dev pire kendini Paris’in sokaklarında korunmasız bulur. Güzel sarkıcı Lucille’in de yardımıyla yeni arkadaşlarını kötü kalpli sef Maynott’tan korumaya çalısırlar çünkü Maynott dev pireyi yakalayaıp söhret olma pesindedir. Bu arada Lucille, sevimli dev pirenin aynı zamanda çok iyi gitar çaldıgını kesfeder.

                 SEVİMLİ BALIK PUPİ   (Seefood)  




Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) gibi okyanus altında geçen bir animasyon olan Sevimli Balı
Pupi (SeaFood), beyaz başlı Köpek Balığı Julius ve onun sevimli arkadaşı Bambu Köpek Balığı Pupi'nin yumurtalarını çalan insanlara karşı verdiği mücadeleyi merkezine alıyor. Malezyalı animasyon stüdyosu Silver Ant'ın ilk uzun metraj animasyonu olan yapım Türkiye dahil 90 ülkede vizyona girdi.





EKÜMENOPOLİS: UCU OLMAYAN ŞEHİR    

                                      
Ekolojik eşikler aşılmış, ekonomik eşikler aşılmış, nüfus eşikleri aşılmış, sosyal uyum bozulmuş. İşte neoliberal kentleşmenin fotoğrafı: “Ekümenopolis”. Bu ilk uzun metrajlı belgeseliyle İstanbul’a bütüncül bir yaklaşımla bakmayı amaçlayan ve değişim kadar onun dinamiklerini de sorgulayan İmre Azem, bizi yıkılmış gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin tepelerine, Marmaray’ın derinliklerinden üçüncü köprünün güzergâhına, gayrimenkul yatırımcılarından kentsel muhalefete, bu uçsuz bucaksız kentte bu sayede belki de yaşadığınız İstanbul’u yeniden keşfedeceğinizuzun bir yolculuğa çıkartıyor..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder