11 mayıs

11 MAYIS 2012

CAN DOSTUM (Intouchables)



Vizyon tarihi (1s 52dk)
Yönetmen: ,
Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Nydevamı...
Tür  Komedi
Ülke  Fransa

Çok zengin bir aristokrat olan Philippe bir yamaç paraşütü kazası sonrası felç geçirir ve boyundan aşağısı tamamen hissizleşir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.
Fransa'da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren film, hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım. Fransız sinemacılar Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun beraber yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise François Cluzet ve Omar Sy var.





ANADOLU ATEŞİ 3D



Vizyon tarihi
Yönetmen: Mustafa Erdoğan
Oyuncular: Anadolu Ateşi Kadrosu
Tür    Müzikal
Ülke  Türkiye

 Anadolu topraklarının binlerce senelik kültürel ve mitolojik tarihinden beslenerek kurgulanan Anadolu Ateşi dans gösterisinin beyazperdeye aktarılmış hali olan filmin çekimleri 2011 Ağustos'unda Aspendos’ta gerçekleştirildi. Yaklaşık 3000 halk dansı figürü profesyonel bir ekip tarafından 3D olarak çekildi. Müzikal türünde olan filmin yapımcılığını ise Intermedia ve BTS3D Stüdyoları üstlendi.


AŞK VE PARA (One for the Money)


 Vizyon tarihi (1s 31dk)
Yönetmen:
Oyuncular: Katherine Heigl, Daniel Sunjata, John Leguizamodevamı...
Tür Polisiye, Komedi, Aksiyon
Ülke ABD

New Jersey’li Stephanie Plum kocasından yeni ayrılmış, işsiz, parasız ve arabasını borca kaptırmış bir kadındır. Kendi ayakları üzerinde durup, maddi durumunu düzeltmeye kararlı olan Stephanie kendisini işe alması için bir tahsilat şirketinde çalışan kuzenini ikna eder. Fakat daha ilk görevinde, lise yıllarında kısa süreli bir ilişki yaşadığı şimdiyse cinayet zanlısı olarak gösterilen Joe Morelli ile karşı karşıya gelir. İşin detaylarını öğrendikçe Morelli'nin haksız yere suçlandığına inanmaya başlar, bu arada ailesi işlerine burnunu sokar, geçmişte küllenen duyguları yeniden harekete geçer. Stephanie Plum için bu yeni kariyerini idare etmek sandığı kadar kolay olmayacaktır...
Grey's Anatomy, Weeds, Samantha Who? gibi popüler Amerikan dizilerinin yönetmenliğini de yapan Julie Anne Robinson'ın yönetmenliğinde çekilen film başrollerinde güzel yıldız Katherine Heigl ve Jason O'Mara yer alıyor.




CAN



Vizyon tarihi (1s 45dk)
Yönetmen:
Oyuncular: Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağdevamı...
Tür     Dram
Ülke   Türkiye

Ayşe ve Cemal birbirlerini çok severek evlenmiş, maddi açıdan iyi-kötü geçinen mutlu bir çifttir. Fakat bir türlü çocukları olmaz. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca, Ayşe'nin karşı çıkışlarına rağmen Cemal, yasa dışı bir şekilde çocuk sahibi olur. Ayşe, Can adını verdikleri bu bebeği hiçbir zaman tam olarak sahiplenemez. Diğer yandan bu tutum yüzünden Cemal ile de arası gitgide açılacaktır; Cemal'in bir sene boyunca çabalaması sonuç vermez, nihayetinde evi terk eder. Ayşe şimdi Can ile tek başına kalır.
Bir yandan tam annelik yapamadığı ve başından da atamadığı Can vardır, diğer yanda tek düze giden hayatından gitgide sıkılmıştır. Bir gün karşısına yeniden birlikte olabileceği bir adam çıkınca, Ayşe kağıt üstünde hala evli göründüğü Cemal ile yüzleşmek için onun karşısına çıkar...





KORUYUCU (Safe)



Vizyon tarihi (1s 34dk)
Yönetmen:
Oyuncular: Jason Statham, Chris Sarandon, James Hongdevamı...
Tür     Aksiyon, Gerilim
Ülke   ABD


Mei isimli 10 yaşındaki Çinli küçük bir kız çocuğu çok değerli bir matematik zekasına sahiptir.
Tek bir satır kağıt kalem kullanmaksızın Çin'in en büyük suç mafyalarından birinin rüşvet ve haraç verilerini zihninde tutmaktadır. Örgüt kızı Amerika'ya yollar ve bu sayede geride yazılı hiçbir kanıt kalmaz.
Luke Wright ise Amerika'nın New Jersey kentinde yaşayan ve hayatını uzak doğu dövüş müsabakalarında geçiren ikinci sınıf bir dövüşçüdür. Bir gün Rus mafyasının bir şikesini bozar ve bütün hayatı allak bullak olur. Ruslar ailesini öldürür, onu evsiz ve beş parasız bırakır, dahası yaklaştığı herkesi öldürmekle tehdit ederler. Luke metroya atlayıp intihar etmeyi planlarken peşinde Rus mafyasının, New York Polis Departmanı'nın ve tabii ki Çinlilerin olduğu Mei ile yolları kesişir...
The Punisher, Pers Prensi gibi filmlerin senaristliğini yapan ve korku filmlerinin yapımcılığını üstlenen Boaz Yakin, bu filmin de senaristliğini ve yönetmenliğini üstleniyor. Filmin kadrosunda komedi aksiyon türünün gediklisi aktör Jason Statham'ın yanı sıra Chris Sarandon, Robert John Burke, Reggie Lee, Danny Hoch ve James Hong da yer alıyor.




İKİZLER FİRARDA


Vizyon tarihi
Yönetmen:,
Oyuncular: Cengiz Küçükayvaz, Sinan Bengier, İlhan Danerdevamı...
Tür     Komedi, Aile
Ülke   Türkiye


Orijinal öyküsü ve senaryosu Necmi Yıldırım'a ait olan filmin yönetmenliğini de Yusuf Güven ile birlikte yine Necmi Yıldırım üstleniyor. Dev Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği film, sıcak bir aile komedisi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder